Thais Koken

Thailand, bekend om zijn boeddhistische tempels en tropisch klimaat. Prachtige parelwitte stranden en tropische regenwouden. In dit prachtige land bestaat ook een uitgebreide en zeer gevarieerde keuken. de Thai nemen rustig de  tijd voor hun doorgaans kleine maaltijden, die ze meer dan 3 maal per dag gebruikten. Er is een levendige eetcultuur thuis en op straat.

De Thaise keuken staat bekend om haar vele smaken en diversiteit. Door het warme en vochtige tropische klimaat groeien alle gewassen het gehele jaar door, zodat alle groentes en vruchten altijd volop te krijgen zijn. Vanwege de ligging aan zee van grote gedeelten van het land is er ook een enorme diversiteit aan vis en schaaldieren te vinden. de algemeen heersende gedachte is ook dat de Thaise voornamelijk erg pittig is. Dit is echter niet helemaal waar. Er zijn natuurlijk vele pittige tot zeer pittige gerechten, maar er is ook een grote schakering aan zachte, zoete en milde gerechten beschikbaar.

In onze workshop Thais koken nemen we je mee naar de smaken van Thailand, naar wens aangepast in pittigheid. Een wereld van zeer smakelijke oosterse gerechten zal voor je opengaan. Meld je aan en kom genieten van de smaken van Thailand.