Lekker bezig!   ook in Corona tijd

Bestel je maaltijd bij de Kookelarij!

 

Woensdag 17-juni eten we Macaroni Bolognese met een tomatensoep vooraf.

Vrijdag 19 juni op verzoek wederom een Thaise Curry met Tom Ka Gai, de kokossoep met kip en paddenstoelen.

Jaaaa de kersen tijd is dan toch aangebroken

Dus tijd voor de originele Mierlose kersenstreuf. De pannenkoek met Mierlose zwarte kersen van onze eigen boom. vooraf kun je een lekkere helder kippensoep eten.

Woensdag 10 juni eten we Kersenstreuf

De streuf  kost € 5,95 en voor de soep betaal je € 2,50.

Vrijdag 12 juni wordt het weer prachtig weer. Mooie reden om een Spaanse Paella op tafel te toveren

De Paella maken we met kip of vegetarisch. Wil je er ook graag vis in dan kan dat tegen een meerprijs van € 2,50.

Vooraf hebben we een typisch Spaanse Gazpacho, een iconische koude tomatensoep.

Wat hebben we al allemaal gegeten? Hieronder een opsomming van de maaltijden die we hebben gemaakt in de Coronatijd.

Woensdag 27 mei: Italiaanse  Risotto met speciale rijst, groenten  en vlees. Een smeuïge maaltijd die zijn oorsprong vindt in Noord Italië. Bij de Risotto kun een Minestronesoep apart bestellen. Een passende Italiaanse heldere groentesoep.

Vrijdag  29 mei gaan we op de Hollandse toer en maken we Filosoof . Een oer Hollandse ovenschotel vol groenten en vlees en rijk van smaak. Wil je er soep bij? bestel dan de champignonsoep als voorgerecht.

Op woensdag 20 mei 2020 : Op herhaling. ik maak nu weer echte Chili con carne en voor de vegetariërs wordt dat dan Chili sin carne. Een Mexicaanse  furie getemd voor de Nederlandse smaak. Vol met groenten vlees en kruiden. Een zeer smakelijke maaltijd, met een wrap, brood of rijst.

Vrijdag 22 mei eten we Kip kerrie op Aziatische wijze met een Nederlandse twist. Vol groente en kip, kruidig en zeer smaakvol.

Op woensdag 29 april een Italiaanse ovenschotel: Canneloni. Een rijk gevulde pasta met veel groenten en gehakt. op smaakt gebracht met kaas en diverse kruiden. daar eet je je vingers bij op!

Vrijdag 1 mei gaan we terug naar Azie met een heerlijke Balinese nasi met sateh babi oftewel saté van varkensvlees. Weer zo'n super smakelijk gerecht uit de Indonesische keuken.

Woensdag 22 april staat Het nationale Hongaarse gerecht op tafel. Goulash of zoals de Hongaren zeggen Bogrács Gulyás. Een heerlijke Stoofschotel met veel vlees en groenten en stevig gekruid, maar niet al te pittig. Als het weer het toelaat zal ik die op originele wijze bereiden buiten in een ketel of Dutch-oven.

Vrijdag 24 april gaan we terug naar Azië. Ik maak dan een Thaise Curry. Een van de vele duizenden varianten, want iedere Thai maakt deze op eigen wijze hoewel de basis bereiding over het algemeen dezelfde is, worden er enorm veel verschillende ingrediënten gebruikt, met diverse verschillende kruiden pasta's. Een echte aanrader!

Op woensdag 15 april maak ik een stevige lasagna met veel groenten en vlees.

Vrijdag 17 april wordt het een Spaans zomerstamppotje met albondigas, spaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus.

Voor komende week woensdag 1 april  (géén grap :-) ) maken we Macaroni à la Bolognese, Een Italiaans topper met verse groenten en gehakt in een heerlijke tomatensaus.

Vrijdag 10 april maak ik een Amerikaans gerecht, namelijk Jambalaya. Dit is een variant op de Spaanse paella, die zijn origine vindt in de zuidelijke Verenigde Staten. Dit gebied is een smeltkroes van vele culturen en eetgewoonten. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn eigen manier van koken en kruiden meegebracht en doordat de diverse stijlen vermengd geraakt zijn, levert dit een groot aantal heerlijke gerechten op, die uniek zijn voor deze omgeving.

Vrijdag 3 april eten we een Thaise klassieker: Kip met cashewnoten met gestoomde rijst. een heerlijk zacht kruidig gerecht met verse kip en groenten.

Bestellen kan tot 12.00 uur op de dag van bereiding per email op info@dekookelarij.nl  of telefonisch op 06-51247843 . Op Facebook kun je ook een persoonlijk bericht plaatsen.

Prijs per persoon bedraagt € 5,95  per maaltijd. Betaling bij voorkeur via Tikkie.  Contante betaling alleen met gepast geld.

De maaltijd kan worden opgehaald tussen 17.00 en 18.00. Indien gewenst kunnen we ook bezorgen binnen Mierlo.

Heb je interesse, of wil je meer informatie, neem dan even contact met mij op via info@dekookelarij.nl  of 0651247843.

In de Kookelarij willen we, nu veel mensen het moeilijk hebben graag een steentje bijdragen.

Tegen geringe kosten willen wij voor iedereen die daar behoefte aan heeft 2x per week, op woensdag en vrijdag, een maaltijd bereiden.

De maaltijden worden in onze eigen keuken bereid met verse ingrediënten en iedere week op zondag wordt bekend gemaakt welke gerechten zullen worden bereid.  Voor komende week woensdag 25 maart beginnen we met Chili con Carne à la Kookelarij, lekker in een wrap, of met rijst of stokbrood. Vrijdag 27 maart eten we bami met vlees en groenten met zelfgemaakte saté.

Bestellen kan tot 12.00 uur op de dag van bereiding per email op info@dekookelarij.nl  of telefonisch op 06-51247843 . Prijs per persoon bedraagt      € 5,95  per maaltijd. Betaling bij voorkeur via Tikkie.  Contante betaling alleen met gepast geld.

De maaltijd kan worden opgehaald tussen 17.00 en 18.00. Indien gewenst kunnen we ook bezorgen binnen Mierlo.

Heb je interesse, of wil je meer informatie, neem dan even contact met mij op via info@dekookelarij.nl  of 0651247843.